Xinix

Xinix van de roeskebeer

Xinix-Chip Van de Roeskebeer

 

Xinix-Chip Van de Roeskebeer
31 augustus 2004

Silke-Yentl van de Roeskebeer x Chip el Pequeno Amigo

PRA Cataract vrij

Uitslag Markertest PRA aa

Xinix is een zwart/witte teef. Ze is lichtgebouwd en kan zeer snel wendingen maken. Xinix is met Margriet begonnen met behendigheid. Het heeft lang geduurd voordat het kwartje bij haar viel. Maar toen dat eenmaal was gebeurd vond ze het super leuk. Peter vond het toen tijd om met haar verder te trainen. Margriet heeft nog altijd spijt dat ze hiermee accoord is gegaan. Xinix is ook een beetje een clown, dat heeft ze van haar overgrootmoeder Vanity. Bij het trainen loopt ze soms haar eigen uitgezette parcours. Ze vergeet dan in haar enthousiasme op Peter te letten.

Natuurlijk vindt ook Xinix het heerlijk om lange wandelingen in het bos te maken. En ook bij haar is het hoe viezer hoe beter. In huis ligt ze het liefst languit op de bank.


Xinix heeft twee nestjes gehad. Het Z-nest in 2007 en het A-nest in 2009.

Uit haar eerste nest hebben we dochter Zanne gehouden. In 2009 heeft ze haar tweede nestje gehad. Ook uit dit nest is een dochter gebleven, Aike. Wij hebben besloten om met Xinix niet verder te fokken. Ze is een hele goede moeder en ze heeft twee hele mooie nesten op de wereld gezet maar tijdens haar zwangerschappen at ze heel weinig. Dit bracht zo veel zorgen met zich mee dat wij besloten hebben haar niet nog een nestje te laten krijgen.

Stamboom Xinix   

Foto´s Xinix

 

 

Adres

Peter en Margriet Rietema
Hogelaan 8
9678 RB Westerlee
0597-420390
m.rietema@home.nl