Even voorstellen

Wij zijn Margriet en Peter Rietema uit Westerlee (provincie Groningen). Wij hebben een zoon Stein (2002) en een dochter Vlin (2005).

Verder bestaat ons gezin uit vijf schapendoezen; Aike, Eslin, Gijsje, Ksenna en Miske en vijf katten; Maine Coons Binq en Moos en Britse Kortharen Bono, Ollie en Bommel.


Sinds 1998 fokken wij af en toe een nestje schapendoezen uit weloverwogen combinaties. Deze combinaties zijn goedgekeurd door de Fokaangelegenheidscommissie (FAC) van Vereniging de Nederlandse Schapendoes. Wij zijn sinds 1994 lid van deze rasvereniging. Onze pups worden in de woonkamer geboren en grootgebracht met andere honden en katten en alle geluiden die je in en om een huis hoort.

 

puppen in de woonkamer

 

Onze liefde voor het ras de Nederlandse Schapendoes is ontstaan in 1993. Margriet komt uit een familie met alleen maar katten, Peter komt uit een familie waar altijd een hond in huis was. Na het bezoeken van tentoonstellingen en het lezen van boeken kwamen we uit bij de Nederlandse Schapendoes. We hebben ons op de wachtlijst van Vereniging de Nederlandse Schapendoes laten plaatsen voor een pup. Na een jaar kwam onze eerste schapendoes bij ons wonen. Ter voorbereiding van onze pup is Margriet halve dagen gaan werken want wij zijn van mening dat een hond niet de hele dag alleen hoort te zijn. Een hond is niet alleen voor ’s avonds en in het weekend.

Een schapendoes is een hond die veel beweging nodig heeft. Van oorsprong is het een hond die op de heide bij de schaapskudde werkt. Een schapendoes heeft niet genoeg aan twee keer per dag een kwartiertje een blokje om. Een schapendoes heeft ruimte nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Als je hem die ruimte geeft door veel met hem naar het bos te gaan en bijvoorbeeld aan behendigheid en/of flyball te doen zal de schapendoes zich gelukkig voelen en een heerlijke huisgenoot zijn.

Adres

Peter en Margriet Rietema
Hogelaan 8
9678 RB Westerlee
0597-420390
m.rietema@home.nl