Zanne

 

Zanne-Yule van de Roeskebeer

 

Zanne-Yule van de Roeskebeer
11 oktober 2007


Xinix-Chip van de Roeskebeer x Yule de Olde Grise

PRA Cataract vrij

Uitslag gPRA aa


Zanne is een black and tan teef. Het black begint echter steeds grijzer te worden. Zanne heeft met Peter de ene na de andere gehoorzaamheidscursus bij hondenschool Trees Dijk gevolgd. In tegenstelling tot haar familieleden vond Zanne deze cursussen heel leuk. Al vanaf haar geboorte is Zanne haar grootste hobby slopen. Ze moest dan ook 's nachts en als er niemand thuis was in de bench. Ze heeft aan deuren, keukenkastjes, plinten en het behang geknaagd. Inmiddels weet ze zich te gedragen en hoeft ze niet meer in de bench.
Toen Zanne een jaar was is ze begonnen met behendigheid. De gehoorzaamheidscursussen met Peter deed ze perfect maar behendigheid met Peter bleek geen goede combinatie te zijn. Nu doet Margriet met haar behendigheid. En na de nodige opstartproblemen doet ze het nu heel leuk. Als pup heeft ze onze, in 2007 aangelegde tuin, in een paar maanden tijd weten om te bouwen. We hebben nog pogingen gedaan om borders af te zetten met schapennet maar daar beet ze gewoon een gat in. Haar moeder (en grote voorbeeld) Xinix springt graag bovenop dingen.
Omdat het voor een jonge hond uit den boze is om van hoge dingen af te springen hebben we toen de trampoline ook afgezet met schapennet. De stoelen van de tuintafel stonden op de banken van de picknicktafel om te voorkomen dat ze daar samen op gingen staan te dansen. Ook vond (en vindt nog steeds) ze het erg leuk om gaten in het gazon te graven en zo nu en dan nog eens een plant uit te graven. Ze komt ze dan bij Margriet brengen die in onze tuin van 1500m2 op zoek moet naar dat ene gat waar de plant uit komt. In juli 2009 is haar halfzusje Aike-Juan Van de Roeskebeer geboren en bij ons gebleven. Ook Aike vindt het erg leuk om gaten te graven en Zanne doet hier weer vrolijk aan mee.
Zanne heeft drie nestjes gehad. Het B-nest (2010), het C-nest (2011) en het E-nest (2012). Uit het E-nest hebben we haar dochter Eslin-Scotty van de Roeskebeer gehouden. Overigens is Zanne een hele lieve knuffelhond. Ze is gek op onze eigen kinderen en op de kinderen die bij ons over de vloer komen. Zanne heeft haar eigen plekje op de bank naast Peter. Gelukkig hebben we een hele grote achtpersoons hoekbank waar we met zijn allen op passen.

Stamboom Zanne  

Foto´s Zanne

 

 

Adres

Peter en Margriet Rietema
Hogelaan 8
9678 RB Westerlee
0597-420390
m.rietema@home.nl