Hoe het begon

Na ruim een jaar op de wachtlijst te hebben gestaan kwam daar onze eerste schapendoes. Het werd Daddel-Fleur van de Risdammerhout (1994-2007) uit Hoorn. We zijn een paar keer op puppenbezoek geweest en drie dagen na ons trouwen hebben we Daddel opgehaald. 

Wij wilden “gewoon” een schapendoes. Vanwege zijn karakter, uiterlijk en werkvermogen en verder niets. Na een paar maanden zijn wij eens meegegaan met een regiowandeling van de rasvereniging. Na deze wandeling volgden er meer en na een jaar kwam er een tweede schapendoes bij, Vanity-Pebble van ’t Sassenhoes (1995-2006). Onze verslaving voor het ras was een feit.

In 1997 is onze Kennel Van de Roeskebeer ontstaan. Roeskebeer is Gronings voor Robbedoes en wilde meid. Beide termen zijn in onze ogen van toepassing op de schapendoes. In maart 1998 hebben wij ons eerste nestje gefokt. Uit dit nest is Silke-Yentl van de Roeskebeer (1998-2013) bij ons gebleven.
Van Silke hebben we twee dochters gehouden, Wysterre-Akeem van de Roeskebeer (2003-2018) en Xinix-Chip van de Roeskebeer (2004-2019). Van Xinix hebben we ook twee dochters gehouden, Zanne-Yule van de Roeskebeer (2007-2022) en Aike-Juan van de Roeskebeer (2009). Van Zanne hebben we dochter Eslin-Scotty van de Roeskebeer ((2012). Van Aike hebben we dochter Gijsje-Bas van de Roeskebeer (2014). Van Eslin hebben we dochter Ksenna-Schröder van de Roeskebeer (2019). Van Gijsje hebben we dochter Miske-Prins van de Roeskebeer (2023).

Met alle honden hebben we puppy- en gehoorzaamheidscursussen gevolgd. Als ze oud genoeg en uitgegroeid zijn gaan ze op behendigheid. Dit blijven ze tot op late leeftijd doen. Margriet heeft jarenlang de instapcursus behendigheid en beginnersgroepen behendigheid lesgegeven. Met een paar honden hebben we aan flyball gedaan. Maar omdat onze meiden het altijd leuker vonden om achter de hond aan te rennen die bij de wissel voorbij kwam stuiven hebben we deze tak van sport maar vaarwel gezegd.

Het hele jaar door wandelen wij met de honden in de bossen van Drenthe. In de zomervakantie proberen wij een camping te vinden waar alle of een deel van de honden mee mogen, het liefst aan water. 

 

 

 

 

 

 

Indien u interesse hebt in een pup kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Blijkt het van beide kanten te “klikken” dan is het mogelijk om op onze wachtlijst geplaatst worden. De pupkopers op onze wachtlijst hebben geen nummers, hier kunnen dus geen rechten aan ontleend worden. Ook is een plaats op onze wachtlijst geen garantie dat u daadwerkelijk een pup van ons kunt kopen. Al onze pups worden verkocht met een koopovereenkomst. Hierin staat bijvoorbeeld vastgelegd dat als u, om wat voor reden ook, niet langer voor uw hond kunt zorgen, de hond naar ons terug kan komen en wij voor een nieuw thuis zullen zorgen. Indien u op onze wachtlijst geplaatst wilt worden kunt u uw voorkeur voor een reu of teef aangeven. Wij verwachten van u dat u regelmatig een keer naar de puppen komt kijken. Wij plaatsen de puppen op een leeftijd van ongeveer 6 à 7 weken. Elke pup heeft zijn eigen karaktertje en dit karaktertje moet passen bij de pupkopers. Hierbij spelen vele factoren een rol; bijvoorbeeld wel/geen ervaring met honden/schapendoezen, of er nog een hond in het gezin is en de gezinssamenstelling. Voor het definitief plaatsen van de puppen krijgen ze op een leeftijd van 6 weken hun eerste enting en worden ze nogmaals helemaal nagekeken en gecontroleerd door onze dierenarts. Pas hierna vallen de puzzelstukjes allemaal op hun plek en krijgen de pupkopers te horen welke pup voor hun is. Nadat u uw pup bij ons heeft opgehaald blijven wij altijd beschikbaar voor adviezen, tips en raad. 

Adres

Peter en Margriet Rietema
Hogelaan 8
9678 RB Westerlee
0597-420390
m.rietema@home.nl