Aike

aike van de roeskebeer

Aike-Juan van de Roeskebeer

12 juli 2009

 

Xinix-Chip van de Roeskebeer x Don-Juan van de Brederwiede

PRA Cataract vrij

Uitslag gPRA ++

ED onderzoek: vrij

 

Aike is een blauwschimmel teef. Ze heeft een helemaal zwart dek met grijze pootjes en een grijze bek. Aike heeft met Peter de puppy- en gehoorzaamheidscursussen bij hondenschool Trees Dijk in Zuidbroek gevolgd. In de zomer van 2010 is ze samen met Peter begonnen met behendigheid bij Hondenschool Pluijm in Winschoten. Aike en halfzus Zanne zijn grote vriendinnen. In navolging van Zanne vindt Aike het ook heel leuk om kuilen in de tuin te graven en alle planten plat te stampen.
Aike is net zoals de andere schapendoezen hier in huis een echte waterrat. Elke sloot of modderpoel in het bos moet ze in. Toen ze 10 weken oud was zwom ze samen met (tante) Sterre een zandafgraving (het Loomeer in Drenthe) over.

Aike heeft met Peter een paar lessen Treibbal gedaan. Dit was echter op een uur rijden van ons dus hier is hij weer mee gestopt.
We hopen dat het een keer dichter in de buurt gegeven gaat worden, dan zijn Peter en Aike zeker weer van de partij!

Ook Aike is gek op kinderen. Aike vindt het heerlijk om lekker op de bank tussen ons in te liggen. Omdat de hele hondenfamilie graag op de bank ligt is het zo nu en dan dringen om het juiste plekje te bemachtigen maar Aike past overal tussen.

Aike heeft vier nestjes gehad. Het D-nest (2012), het F-nest (2013), het G-nest (2014) en het I-nest (2016). Uit het G-nest hebben we haar dochter Gijsje-Bas van de Roeskebeer gehouden.

Stamboom Aike            

Foto's Aike

ED onderzoek Aike

 

Adres

Peter en Margriet Rietema
Hogelaan 8
9678 RB Westerlee
0597-420390
m.rietema@home.nl