Sterre

Sterre van de roeskebeer

Wysterre-Akeem Van de Roeskebeer

 

Wysterre-Akeem Van de Roeskebeer
15 februari 2003

Silke-Yentl van de Roeskebeer x Akeem-Naomi van ‘t Haskerhus


Sterre is een blauw/schimmel teef. Ze is heel lichtvoetig en je merkt het bijna niet als ze tegen je op springt. Ze heeft met Margriet aan behendigheid gedaan. Ze vond het leuk om te doen maar ze is niet altijd even snel en als het gras nat was was ze niet vooruit te branden.
Bij de ene training rende ze ver voor je uit en gaat het helemaal super, bij de andere training hobbelde ze een eind achter je aan.
Sterre sprong ruim 70 cm hoog maar leg de leggers van de hoogtesprongen niet hoger dan 40 cm want ze neemt ze niet als je ze hoger legde.
Tja, schapendoezen zijn eigenzinnig en koppig. 

Tijdens het jubileumweekend van Vereniging de Nederlandse Schapendoes in 2007 is ze in de debutantenklasse achtste geworden.
Stein heeft ook behendigheid met Sterre gedaan. Sterre is echt zijn hond. Het is fantastisch om te zien hoe Sterre zich aanpaste aan Stein zijn tempo.

De foto's in het fotoalbum van Sterre spreken voor zich. Ook met Sterre heeft Margriet aan Flyball gedaan. Sterre is thuis gek op tennisballen maar de tennisballen op de hondenschool vond ze meestal te vies om in haar bek te nemen. Soms zette ze zich daarover heen en nam ze de baan perfect om met een sierlijke sprong de bal te vangen en met reuzensprongen weer terug te komen.

Natuurlijk houdt Sterre ook van lange wandelingen in het bos.

Stamboom Sterre

Foto´s Sterre

 

Adres

Peter en Margriet Rietema
Hogelaan 8
9678 RB Westerlee
0597-420390
m.rietema@home.nl