Baloe

Baloe-Zanne van de Roeskebeer

22 augustus 2010

Zanne-Yule van de Roeskebeer x Noël Sebastiaan van de Frisadora

Uitslag oogonderzoek: gPRA ++ en Cataract vrij

Reeds gedekt: ja

 

Judy, het baasje van Baloe schrijft het volgende:

Baloe woont samen met zijn vader Bas bij Judy en Ties in Tiel.

Baloe en Bas zijn enorm aan elkaar gehecht, het zijn echte vrienden. Naast de twee doezen wonen er ook nog twee katten in huis.

Ties en Baloe zijn dikke vrienden. Ze hebben samen op puppy-, gehoorzaamheids- en behendigheidscursus gezeten en dit geeft een levenslange bijzondere band. Zij hadden hier reuze schik in totdat Baloe in zijn pubertijd kwam en alle interesse verloor in luisteren en alleen nog maar oog had voor de dames.

Baloe is een enthousiaste hond die hoog kan springen als hij ziet dat ik hun eten uit de kast haal. Ik moet er dan ook voor zorgen dat hij niet tegen het bovenkastdeurtje aan springt en zijn hoofd stoot. Zodra een bakje gevuld is staat hij al op zijn plaats om zijn eten te krijgen.

Wanneer het lekker weer is mag Baloe graag bovenop de picknicktafel liggen slapen. Hij en zijn vader kunnen volgens mij ook klok kijken, ik weet aan hun gedrag altijd hoe laat het is. Baloe kan ook heel voorzichtig de mouw van je trui pakken met zijn tandjes om er vervolgens super snel onder te duiken zodat je hand op zijn rug beland om geaaid te worden, hilarisch en een echte ochtend ritueel. Baloe komt iedere avond even bij je op schoot komen zitten om even te flemen en hier krijgt ie nooit genoeg van. Als hij naar buiten wil tingelt hij aan de haak van de tuindeur.

Kortom; een hele zachtaardige, speelse, gezellige, sociale vriendelijke reu die wel zijn mannetje staat als het nodig is maar vooral veel liefde geeft en, zoals een echte Roeskebeer betaamd, kan Baloe goed blaffen.

stamboom Baloe

 

 

Adres

Peter en Margriet Rietema
Hogelaan 8
9678 RB Westerlee
0597-420390
m.rietema@home.nl